Jovanović: Moralna satisfakcija

Član delegacije Srbije Čedomir Jovanović kaže da rezolucija i reakcije poslanika SE predstavljaju moralnu satisfakciju za porodice kidnapovanih ljudi na Kosovu.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

19:49

Default images

Današnji dan, ocenio je Jovanović, svedoči o neraskidivim vezama Srbije i sveta i o idealu pravde, koji je oduvek bio više nego osporavan.

"Ne smemo politizovati sve ono što smo danas čuli. Argumenti predstavnika albanske zajednice su slični onome što su govorili predstavnici našeg naroda i na takav način dokazujemo koliko smo povezani", rekao je Jovanović.

"Moderna evropska Srbija u ovom trenutku ima puno razloga za onu vrstu zadovoljstva na koju do sada nismo imali pravo, pre svega zato što nismo pronalazili partnere i razumevanje u svetu", rekao je Jovanović, lider LDP-a.

Jovanović je novinarima u Strazburu rekao da usvajanje rezolucije u PS SE predstavlja ohrabrenje za sve one koji su u Srbiji učinili mnogo na afirmaciji ljudskih prava, građanskih sloboda i koji su se borili protiv politike koja se ostvarivala zločinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: