Zlatibor: Više gostiju nego 2010.

Uprkos krizi, na Zlatiboru ove godine ima 20 odsto više gostiju nego 2010.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

19:37

Default images

Snežne padavine zadaju glavobolju vozačima, utiču na povećano angažovanje putara, ali se snegu uvek obraduju ljubitelji zimskih sportova.

Na Zlatiboru je ova zimska sezona uspešnija od prethodne, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi. To se najbolje vidi po tome što je sada 20 odsto više gostiju nego prošle godine.

Snegu se sigurno najviše obraduju ne samo ljubitelji zimskih sportova, već i oni koji najbolju zaradu ostvaruju zimi. Tako su Zlatiborci zadovoljni što ih sneg ove godine nije izneverio.

''Ako ima snega ima i posla, tako i mi kad idemo na more, na more idemo zbog lepog vremena“, kaže jedan ulični prodavac na Zlatiboru.

U jednoj od vodećih zlatiborskih agencija, koja se bavi rentiranjem kapaciteta u privatnom smeštaju, ali i u hotelu sa najvećim smeštajnim kapacitetom kažu da je zabeležen porast gostiju, posebno iz Bosne i Crne Gore.

''Pre Nove godine, zaključno sa Božićem, smeštajni kapaciteti u privatnoj radinosti bili su izdati u proseku kapaciteta i do sto odsto. Neki presek realniji se pravi od Božića, nadalje, kada je posećenost otprilike nekih 80 odsto“, kaže Danijela Andžić iz agencije ''Zlatibor turs“.

''Hotel 'Palisad' je ove godine zabeležio, u odnosu na prethodnu godinu, u istom periodu, rast noćenja od 30 odsto. U prilog tome, pored cena, koje su zasnovane na prošlogodišnjem nivou, takođe su uticale i povoljne vremenske prilike, znači prisustvo snega i skijalište Tornik, koje ove godine radi punom parom“, kaže Katarina Cicvarić iz hotela ''Palisad''.

Ski centar Tornik dobro je došao ljubiteljima skijanja. Do ovog skijališta postoji i organizovani prevoz, ali najviše je onih koji koji dolaze u sopstvenoj režiji putem, koji se redovno čisti.

Skijaši, sa kojima je razgovarala ekipa B92, zadovoljni su uslovima na Torniku.

''Vidim da se trude i oko parkinga i oko prilaza čiste.“

''Sve je fenomenalno, boravim na Zlatiboru već nekih 7-8 dana i ne bih ga mijenjao ni za što.“

''Pa cene su pristojne, eto. To se očekuje za ovakve sportove da bude malo skuplje.“

Ugostitelji i turizmolozi se nadaju da će biti još snežnih dana kako bi Zlatibor privukao ne samo goste iz inostranstva i Srbije, već i žitelje okolnih opština, koji vole zimske sportove.

Sudeći po dosadašnjim podacima, zimska turistička sezona na ovoj planini već se pokazala uspešnom, jer je u odnosu na prošlu godinu zabeležen porast broja gostiju za 20 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: