Cepter tuži "Kurir"

Filip Cepter tužio "Kurir" zbog tekstova o poslovanju njegovih firmi u Srbiji i traži odštetu od 100 miliona dinara, saopštila redakcija tog lista.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

18:54

Default images

Redakcija Kurira smatra da je reč o klasičnom pritisku na medije i zastrašivanju novinara, kako bi se zaustavilo istraživanje o poslovanju njegovih preduzeća u Srbiji.

"Kurir" navodi da je u tekstovima u decembru 2010. otkrio da skoro sve firme Filipa Ceptera, na osnovu izveštaja zvaničnih državnih organa, iz godine u godinu prave sve veći gubitak i smanjuju broj zaposlenih

Takođe, prema saznanjima lista, postoji sumnja da se pare na razne načine iznose na račune njegovih firmi u inostranstvu, preciznije, na of-šor destinacije.

Novinari "Kurira" su pre objavljivanja prvog teksta pokušali da čuju i drugu stranu i jedino što su od odgovora dobili bile su uvrede Mirka Račića, zastupnika Filipa Ceptera u Srbiji, navodi se u saopštenju redakcije tog dnevnog lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: