Terzić ostaje u pritvoru

Viši sud u Beogradu odbio predlog odbrane bivšeg predsednika FSS-a Zvezdana Terzića da bude pušten da se brani sa slobode, jer postoji opasnost od bekstva.

Izvor: Beta

Utorak, 25.01.2011.

17:18

Default images

Odbrana je ponudila jemstvo od 41.653 evra.

Sud je prilikom donošenja odluke imao u vidu da je Terzić bio u bekstvu gotovo tri godine, iako je znao da se protiv njega vodi krivični postupak i da je za njim raspisana međunarodna poternica, a pošto se predao u novembru 2010. godine.

"Sve navedeno ukazuje da bi Terzić, ako bi se našao na slobodi, mogao pobeći ili se sakriti, čime bi ponovo postao nedostupan sudu, tako da se njegovo dalje zadržavanje u pritvoru pokazuje kao nužna i neophodna mera", piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Terzić je optužen da je kao direktor OFK Beograda sa trojicom saradnika zloupotrebama prisvojio gotovo četiri miliona evra od transfera fudbalera, a 17. januara negirao je krivicu na početku suđenja.

Tužilaštvo se tada saglasilo sa predlogom odbrane da Terzić bude pušten iz pritvora i da se brani sa slobode uz jemstvo od 200.000 evra.

Sud je u saopštenju naveo da je prilikom odlučivanja imao u vidu da je Terzić ponudio jemstvo u vidu hipoteke na nekretnine čija je ukupna vrednost prema navodima optuženog iznosi 158.347 evra, ali je "sud našao da se o tom delu predloga ne može odlučivati jer sudu nije dostavljena saglasnost suvlasnika imovine za hipoteku".

"Optuženi ne može raspolagati tuđom imovinom, niti su dostavljeni nalaz i mišljenje veštaka na okolnost utvrđenja tržišne vrednosti ponuđenih nepokretnosti", navodi se u saopštenju suda.

Stranke u postupku imaju pravo žalbe na odluku Apelacionom sudu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: