Uhapšeni Nemcovi simpatizeri

Najmanje 35 predstavnika opozicije privedeno je u Moskvi tokom skupa, koji su vlasti zabranile, ispred zatvora gde kaznu izdržava lider opozicije Boris Nemcov.

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

21:02

Default images

Članovi opozicije okupili su se kako bi podržali Nemcova koji je uhapšen 31. decembra na skupu opozicije u Moskvi.

"Najmanje 35 učesnika nedozvoljenog skupa ispred zatvora u Moskvi je privedeno", rekao je neimenovani portparol policije a prenosi agencija RIA novosti i dodaje da će privedeni dobiti da plate kaznu.

Članovi opozicije podržavali su Nemcova koji je uhapšen 31. decembra a 2. januara osuđen na 15 dana zatvora zbog neposlušnosti prema pripadnicima snaga bezbednosti.

Tri druga lidera opozicije Eduard Limonov, Konstantin Kosijakin i Ilija Ijačin izdržavaju takođe kazne od pet do deset dana zatvora zbog prisustva na opozicionom skupu.

Svi su uhapšeni 31. decembra na skupu, koji se održava svakog 31. u mesecu kao aluzija na član 31 Ustava koji garantuje pravo na okupljanje.

Ruska policija je tada saopštila da je privela 68 osoba u Moskvi i 50 na istom skupu u Sankt Peterburgu.

U Moskvi vlada određena konfuzija zbog okupljanja 31. decembra, jer je skup koji je organizovao Nemcov bio odobren, a drugi skup na istom mestu na čelu s Limonovim, zabranjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: