Hitna pomoć sto dana bez telefona

Ispred zgrade Službe za hitnu pomoć u Lapljem Selu održan je performans povodom 100 dana od isključenja mreže fiksnih i mobilnih telefona Telekoma Srbija.

Izvor: B92

Utorak, 04.01.2011.

15:47

Default images

Zaposleni u toj službi uputili su 100 pisama sa istovetnim tekstom na srpskom i engleskom jeziku međunarodnim organizacijama i vlastima u Srbiji.

U pismima apeluju da im omoguće kontakt sa pacijentima.

"Obeležavajući" 100 dana bez mreže MTS-a i fiksne telefonije, u 12 časova i 5 minuta u krugu službe hitne pomoći nakratko su uključene sirene na vozilima hitne pomoći.

Zaposleni u hitnoj pomoći su odštampali pisma i poslali ih na 100 adresa.

Upozorili su da je od septembra prošle godine, kada je isključena mreža MTS-a i fiksna telefonija, jedan ljudski život izgubljen, a da je više desetina života spašeno u poslednjem času.

Srbima u centralnom Kosovu mreža MTS-a i dalje nedostaje, isto kao i fiksna telefonija.

Kosovski Srbi južno od Mitrovice nakon 100 dana su prinuđeni da se u komunikaciji sa rodbinom van Kosova koriste čime mogu, a to je trenutno kosovska mreža mobilne telefonije.

Mreža MTS-a i fiksna telefonija isključene su poslednji put u septembru prošle godine, od strane predstavnika Regulatorne agencije za telekomunikacije Kosova i uz pomoć Kosovske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: