Srbiji status kandidata 2011?

Srbija bi u najboljem slučaju u 2011. mogla da dobije status kandidata za prijem u EU, tvrdi se u analizi objavljenoj na sajtu waz.euobserver.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2010.

22:28

Default images

Na internet stranici se dodaje da nije realno da će tada biti utvrđen i datum početka pregovora o tome.

Kako prenosi Dojče vele, u analizi se navodi da bi Srbija mogla da dobije status kandidata do kraja 2011. ukoliko uhapsi haškog optuženika Ratka Mladića.

Dodaje se, međutim, da bi eventualni neuspeh Beograda da postane kandidat, kao i pogoršanje životnog standarda u 2011. mogli da stvore novu napetost u odnosu sa Kosovom pre parlamentarnih izbora u Srbiji, koji se predviđaju za proleće 2012. godine.

U analizi se ocenjuje da će Kosovo započeti dijalog sa Srbijom, "ali to ništa neće promeniti".

Suočeno sa sve većim nevoljama na domaćem terenu, korupcijom i organizovanim kriminalom, Kosovo ne napreduje ka EU i nijedna od pet članica Unije koje ga ne priznaju kao nezavisno, neće promeniti taj stav ni 2011. godine, ocenjuje se na sajtu waz.euobserver.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: