Protest kao podrška profesorki

Ispred 12. beogradske gimnazije zaposleni su najavili za 12.30 protest, zbog fizičkog napada na profesorku geografije Vilmu Grebenarević pre tačno nedelju dana.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2010.

22:15

Default images

Tada je zadobila povredu glave i iščašenje ramena, a dvojica napadača i dalje se vode kao nepoznati.

Podršku današnjem protestu daće i Forum beogradskih gimnazija, čiji predsednik Miodrag Sokić kaže da će svojim govorom ispred XII gimnazije uputiti poruku Ministarstvu prosvete.

Tim skupom želimo da saopštimo javnosti kakve sve probleme obrazovanje ima i da ovi učestali rezultati u najnegativnijem smislu su posledica i najnovije izmene zakona o obrazovanju. U njemu su prava učenika dovedena do besmisla. Dobili su ono što nisu tražili, najviše pored nastavnika trpe dobri učenici, kojih je većina, a ova manjina sada sve više pokazuje da omladina može da radi šta hoće”, kaže Sokić.

Profesorka Grebenarević pretučena je prošlog ponedeljka u večernjim satima, ispred škole u kojoj radi. Dvojica nepoznatih napadača najpre su joj probušila gumu na automobilu, a potom je napali s leđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: