"Kriminalcima oduzeto 250 miliona"

Primena Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom omogućila je da se kriminalcima zapleni oko 250 miliona evra, izjavio je Slobodan Homen.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2010.

16:42

Default images

Ukazujući da je Zakon tokom 2010. godine doživeo svoju punu primenu, Homen je istakao da je on ključan kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala.

Homen je izrazio očekivanje da će naredne godine biti zaplenjeno još najmanje100 miliona evra vrednosti nelegalne imovine.

"Pokazalo se kao tačno ono što smo znali, a to je da nije dovoljno nekoga osuditi na zatvorsku kaznu nego da treba zadati udarac pravo u ono zbog čega i nastaje kriminal, a to je pribavljanje protivpravne imovinske koristi", naglasio je državni sekretar.

Prema njegovim rečima do sada je najviše imovine zaplenjeno od osumnjičenih za distribuciju droge i osoba podložnih korupciji, ali i onih koji su se bavili drugim oblicima kriminala.

Prema podacima Ministarstva pravde do sada je, što privremeno što trajno, oduzeto 23 kuće, 57 stanova, 11 lokala, 10 garaža, 16 privrednih društava, četiri hotela, pet restorana, jedan bife, dve trećine sindikalnog odmarališta u Hrvatskoj, jedna autobuska stanica, dva apartmana na Tari, kao i 49 hektara zemlje na Zlatiboru, rekao je Homen.

Površina zaplenjenih objekata, prema Homenovim rečima, iznosi oko 7.000 kvadratnih metara, a rentiranjem objekata se mesečno ubira prosečno 15.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: