Kacin: Izbori važni i za dijalog

Izbori na Kosovu posebno su značajni zbog predstojećeg dijaloga između Beograda i Prištine, kaže potpredsednik delegacije EP za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 09.12.2010.

18:06

Default images

Kacin će učestvovati u posmatračkoj misiji EP na izborima na Kosovu, kada će se sastati sa zvaničnicima vlade Kosova, predstavnicima Euleksa i OEBS-a.

On će se sastati i sa predstavnicima srpske manjine na Kosovu, navodi se u saopštenju za medije Evropskog parlamenta.

Potpredsednik delegacije EP za jugoistoènu Evropu je dodao da je jako važno da se nakon izbora formira stabilna vlada sa multietničkim karakterom, s tim da se izbegnu bilo kakvi incidenti ili nepravilnosti

Istakavši da veruje da vlada preuzima sve neophodne korake da osigura nesmetan proces izbora, Kacin je pozvao sve građane Kosova, bez obzira na nacionalnost i veroispovest, da izađu na izbore u nedelju i da glasaju.

Poseban apel Kacin je uputio pripadnicima srpske zajednice da izađu na izbore i time, kako je rekao, osiguraju da se i njihov glas čuje ubuduće u političkom životu na Kosovu.

On je dodao da glasanje na izborima predstavlja jedini legitiman, efikasan i odgovoran način da se poboljšaju životni uslovi srpske zajednice na Kosovu.

Kacin je pozdravio podnošenje osam lista na kojima su kandidati iz srpske manjine, što, po njegovim rečima, nesumnjivo predstavlja znak da su kosovski Srbi daleko više otvoreni za učešće u politici na Kosovu nego u ranijem periodu.

Tokom izbornog dana, Kacin će posetiti Mitrovicu i oblast Drenice.

Drugi član delegacije EP za jugoistočnu Evropu, Fiona Hal, posetiće Prizren, drugu najveću opštinu na Kosovu posle Prištine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: