Srbija plaća zbog smrti privedenog

Vrhovni kasacioni sud odbio je zahtev države Srbije za reviziju presude kojom je obavezana da isplati dva miliona dinara roditeljima Dejana Petrovića (29).

Izvor: B92

Petak, 03.12.2010.

18:39

Default images

Dejan Petrović je preminuo od teških telesnih povreda koje je zadobio u službenim prostorijama vračarske policije, gde je priveden u januaru 2002.

Prema službenoj verziji događaja, mladić je skočio kroz prozor sa duplim krilima, dimenzija 0,40 x 0,40 cm, sa drugog sprata Odeljenja unutrašnjih poslova Vračar, ruku vezanih lisicama iza leđa.

Od tog pada je zadobio povrede od kojih je oko mesec dana kasnije preminuo. Obdukcioni nalaz je pokazao da su spoljašnje i unutrašnje povrede nanete tupim, teškim i zamahnutim mehaničkim oružjem.

Nakon što je okružni javni tužilac odbacio krivične prijave protiv odgovornih, advokat FHP je u novembru 2004. godine podneo zahtev za sprovođenje i proširenje istrage protiv dvojice policajaca OUP-a Vračar, Okružnom sudu u Beogradu.

Rešenjem istog suda od 17. jula 2006. godine istraga je obustavljena uz obrazloženje da nema dovoljno dokaza da su osumnjičeni izvršili krivična dela nanošenja teške telesne povrede, iznuđivanja iskaza i zlostave u službi.

Vrhovni sud Srbije odlukom od 30. novembra 2006. godine odbio je žalbu na rešenje Okružnog suda, a 8. februara 2008. odbijen je, kao neosnovan zahtev za zaštitu zakonitosti koji je podignut na tu presudu.

U saopštenju Fonda za humanitarno pravo (FHP), punomoćnika oštećenih Radmile i Dragomira Petrovića iz Beograda, navodi se da je tom odlukom potvrđena odluka Okružnog suda u Beogradu da im se isplati po milion dinara odštete za pretrpljene duševne bolove zbog smrti sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: