"Nisam kriva, veštaci su uz mene"

Svetlana Ražnatović progovorila o ishodu sedmogodišnje istrage i sumnjama da je uzela novac od prodaje igrača Obilića.

Izvor: B92

Utorak, 23.11.2010.

23:43

Default images

“O Nacrtu optužnice saznala sam iz medijskih nagađanja, napisa i spekulacija”, rekla je za “Novosti” Svetlana Ražnatović.

“Dokle god tužilaštvo ne donese konačnu odluku po tom pitanju - neću se oglašavati. Nisam kriva! Znam da su to potvrdili i veštaci. Ne jednom, nego čak tri puta”, izjavila je ona.

Svetlana Ražnatović je kratko prokomentarisala nacrt optužnice za zloupotrebe prilikom prodaje fudbalera Oblića, o kojima je istraga vođena sedam godina.

Trenutno se ceo predmet nalazi u beogradskom Višem tužilaštvu koje će odlučiti da li ima elemenata za podizanje optužnice ili će se od svega odustati.

“Moram da kažem da su nalazi veštaka glavni razlog zbog koga dugo traje istražni postupak”, podvlači pevačica.

“Veštačenja su do sad urađena čak tri puta. Svaki put, veštaci su imali iste nalaze: da moja sestra Lidija Ocokoljić i ja nismo stekle nikakvu imovinsku korist”, kaže Ražnatovićeva.

Ni posle više od sedam godina kako je protiv Svetlane Ražnatović pokrenuta istraga, koja je okončana letos, još se ne zna hoće li protiv ove pevačice biti podignuta optužnica ili će tužilaštvo odustati od daljeg gonjenja.

Informacija da je beogradsko Više tužilaštvo pre dva meseca napravilo nacrt optužnice naišlo je na burnu reakciju njenog advokata Gorana Petronijevića.

“To je šokantno”, kaže za "Novosti" Petronijević.

“Po Zakoniku o krivičnom postupku ne postoji nacrt optužnice. Ona se ili podigne ili se odustane od gonjenja. Nedopustivo je da iz tužilaštva izađe jedan takav papir. Neko je u tužilaštvu počinio krivično delo odavanja službene tajne, a mediji koji su taj nacrt objavili podstrekavali su na to krivično delo”, rekao je Petronijević.

On nije želeo da govori o postupku, kao ni to postoje li dokazi protiv njegove klijentkinje. Istakao je da ništa unapred neće iznositi.

Prema informacijama iz tužilaštva, spisi predmeta se i dalje razmatraju i kad bude doneta konačna odluka javnost će o tome biti obaveštena.

Da se mesecima čeka na odluku tužioca, pokazali su i raniji slučajevi. Posebno se žuri kada je u pitanju "pritvorski predmet", odnosno kada su osumnjičeni u pritvoru gde čekaju odluku tužilaštva.

Kad je u pitanju podizanje optužnica o sumnjivim fudbalskim transferima, interesantno je da su je Dragan Džajić, Vladimir Cvetković, Miloš Marinković i Ranko Stojić dobili 28. aprila, ali je tek sredinom juna prosleđena Višem sudu.

Zašto je to tako urađeno, niko nije razjasnio. Istraga protiv ove "četvorke" pokrenuta je u februaru 2008. godine i okončana je za mnogo manje vremena od one koja se vodila protiv Cece Ražnatović, iako su u pitanju iste vrste optužbi o zloupotrebama prilikom transfera fudbalera.

Džajić, Cvetković i Marinković su u pritvoru proveli po pet meseci. Polovinu tog vremena, Džajić je bio na Vojnomedicinskoj akademiji, gde je prebačen zbog zdravstvenih problema.

Ni u njihovom slučaju, pošto su već uveliko bili na slobodi, nije se radilo o pritvorskom predmetu, ali je tužilaštvo sve okončalo mnogo brže.

U Višem sudu za sredinu januara zakazan je glavni pretres protiv Zvezdana Terzića, takođe, zbog optužbi da je zloupotrebio položaj prilikom transfera trojice fudbalera OFK Beograd.

On je trenutno u pritvoru jer se pre dve nedelje, posle trogodišnjeg bekstva, predao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: