Paket mera protiv rasta cena hrane

Vlada Srbije će pripremiti paket mera koji treba da obuzda rast cena hrane, jer nekontrolisani rast inflaciju opasno približava dvocifrenoj stopi.

Izvor: B92

Utorak, 23.11.2010.

17:55

Default images

Na sastanku posvećenom ovoj temi, kome su prisustvovali premijer, guverner Narodne banke i ministri poljoporivrede i trgovine, razgovaralo se i o antimonopolskoj politici.

U zemlji koja misli da može da hrani pola Evrope, hrana nikada nije bila skuplja. Na hitnom sastanku premijera, guvernera i ministara trgovine i poljoprivrede odlučeno da se spremi predlog mera.

Zaključeno je i da se treba preispitati uloga Robnih rezervi, jer one funkcionišu po modelu koji predstavlja relikt prošlosti.

Do sastanka je moralo ranije da dođe, smatra predsednik Privredne komore Miloš Bugarin. Zbog loše politike prema poljoporivredi imamo problem sa snabdevanjem mleka, i tu možda nije kraj, smatra on.

Sastanak je održana na inicijativu guvernera Šoškića, koji je više puta i javno govorio o tome da je za ovogodišnji rast inflacije iznad plana zaslužno to što su u Srbiji cene hrane najnestabilnije u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: