Hrvatska usvojila budžet za 2011.

Sabor Hrvatske usvojio je budžet za 2011. kojim su predviđeni prihodi od 107,4 milijarde kuna i rashodi od 122,3 milijarde kuna, uz deficit od 14,9 milijardi.

Izvor: B92

Utorak, 23.11.2010.

17:00

Default images

Za usvajanje budžeta glasala su 83 poslanika vladajuće koalicije, dok su poslanici najjačih opozicionih stranaka uoči glasanja napustili dvoranu.

Opozicija je tokom burne rasprave optuživala vladu za donošenje "štetočinskog" budžeta za građane i zemlju, da ne čini ništa kako bi smanjila nezaposlenost i povećala konkurentnost privrede.

"To je razlog da će Socijaldemokratska partija ostaviti većinu da sama izglasa budžet", kazao je Slavko Linić, poslanik SDP-a, nakon čega su vodeće stranke opozicije napustile dvoranu.

Predsednica Vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo što je Sabor izglasao budžet, ali i žaljenje što ga nije podržala i opozicija. Ona je ocenila da je napuštanje dvorane nedostatak hrabrosti i vizije opozicije.

Budžet za iduću godinu zasnovan je na projekciji rasta BDP-a od 1,5 odsto.

Sabor je doneo i Zakon o fiskalnoj odgovornosti, prema kojem će od 1. januara 2011. čelnici budžetskih ili vanbudžetskih korisnika i lokalnih jedinica, utvrdi li se da su prekoračili budžetski okvir, stavljati mandate na raspolaganje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: