Dinkić ne komentariše Tadića i Beka

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da ne može da komentariše "dijalog" između predsednika Borisa Tadića i biznismena Milana Beka.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.11.2010.

16:29

Default images

"Ne mogu da komentarišem ono što nisam lično video i lično čuo", rekao je Dinkić.

Dinkić je odbio i da komentariše predlog o tome da najbogatiji ljudi u Srbiji deo svog bogatstva vrate društvu. "Niko mi nije saopštio konkretan predlog o tome, ni predsednik, ni premijer, ni ministar finansija", kazao je Dinkić u sedištu G 17 plus u Nišu.

Dinkić je kazao da je G17 plus opredelio svoju političku budućnost u URS i da je cilj da URS postanu pokret sa jakim lokalnim liderima.

URS je nosilac ideje i biće politički faktor koji će se na narednim izborima pojaviti pred birače, kazao je Dinkić. On je rekao da očekuje da koncept regionalizacije Srbije bude većinski prihvaćen od građana Srbije.

Dinkić je rekao da, prema tom konceptu, Niš treba da bude sedište Južnog regiona.

On je podvukao da bez regionalizacije nema ravnomernog razvoja Srbije u kojoj sada beogradski region ostvaruje tri puta veći bruto društveni proizvod od juga Srbije, a duplo veći od Vojvodine.

Kao moguću prepreku za realizaciju koncepta regionalizacije Dinkić vidi u "strahu njegovih kolega, lidera političkih stranaka, da se razvlaste".

Za koncept regionalizacije nisu potrebni novi porezi, već je potrebno samo preraspodeliti sadašnje prihode koji bi pratili povećanje nadležnosti lokalnih samouprava i regiona, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: