Banke pokrivaju deficit budžeta

Skupština Srbije usvojila je dva zakona kojima se država zadužuje kod 10 komercijalnih banaka sa ukupno 250 miliona evra za finansiranje deficita.

Izvor: B92

Utorak, 23.11.2010.

16:02

Default images

Period otplate je pet godina i uključuje godinu dana mirovanja, a zajmoprimac ima pravo da ga pre vremena vrati bez ikakvih nadoknada.

Reč je o zaduživanju kod banaka: KBC Banke, Nove Kreditne banke Maribor, Eurobank EFG, Vojvođanske banke, Hipo-Alpe-Adrija banke i Erste banke, kao i kod Banke Inteza, Unikredit banke Srbija, Raifaizen banke i Sosijete ženeral banke.

Skupština je usvojila i Zakon o davanju garancije Srbije u korist "Sosiete Generale" banke i "Uni kredit banke" po zaduženju "Jat airways", od kojih će država uzeti dugoročni kredit iznosu od 51,5 miliona evra.

Novac će, kako je ranije objasnila ministarka finansija Diana Dragutinović, biti upotrebljen za revitalizaciju kompanije - 40 miliona evra, zatim za osposobljavanje same flote - 9,5 miliona evra, dok se za nabavku dva nova aviona nove generacije uzima dva miliona evra.

Period otplate tog kredita je šest godina, uključujući dve godine mirovanja, a otplaćivaće se u polugodišnjim ratama.

Poslanici su ratifikovali i Okvirni sporazum vlada Srbije i Kine o obezbeđenju koncesionalnog zajma Srbiji, u iznosu od 205 miliona kineskih juana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: