Hrvati kupuju naočare u Srbiji

Hrvati sve češće odlaze u susedne zemlje kako bi za manje novca dobili više, pa tako zimske gume kupuju u Sloveniji a naočare za vid u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

21:28

Default images

Vojvođanska mesta Odžaci i Bogojevo postala su prave "šoping“ ture, a dogodi se da Slavonci prilikom izrade naočala prilažu rešenje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Glas Slavonije navodi da je Osječanin R.B. u Odžacima izradu naočara platio 1500 kuna, dok bi ga to u Hrvatskoj stajalo čak hiljadu kuna više.

"Poslednjih godinu dana često mi dolaze Slavonci, navodno zbog jeftinije usluge. Često se pojave s overenim nalozima HZZO-a. Očito im je važno sačuvati i posljednju kunu“, navodi optičar Vladislav Stevanović.

Dodaje kako Hrvati i pored veće kupovne moći i dalje uzimaju okvire srednje klase. Iako je roba identična onoj kakva se koristi u Hrvatskoj zbog cena koje su formirane za domaće građane pristupačnija je Hrvatima.

"Činjenica je da Hrvati za nisku cenu dobijaju na kvalitetu“, ističe Stevanović te dodaje kako će ubrzo proširiti ponudu vrlo traženim kontakt sočivima.

Stevanović se bavi i stomatologijom te priznaje kako u svojoj ordinaciji u Bogojevu, na vojvođanskoj strani Dunava, često prima hrvatske pacijente.

"Hrvati dolaze i zbog blizine, ali i zbog cene. Odžaci su 20 kilometara od granice, a Bogojevo je kudikamo bliže. Izrada zubi onde mnogo je jeftinija nego u Hrvatskoj“, zaključuje Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: