Dačić se susreo sa De Marnakom

Interes Srbije je da misija Euleks bude što uspešnija i pomogne održavanju mira i stabilnosti na Kosovu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: FoNet

Ponedeljak, 22.11.2010.

20:00

Default images

Dačić se sastao sa šefom misije Euleks, generalom Gzavijeom Bu de Marnakom, prilikom njegove prve zvanične posete Beogradu.

Ovo je prva zvanična poseta Beogradu novog šefa misije De Marnaka, tokom koje će se upoznati sa ministrima sa kojima sarađuje, naročito sa MUP-om, jedinom institucijom u Srbiji sa kojom Eueleks ima potpisan aranžman.

Dačić je na sastanku pozitivno ocenio sve aktivnosti koje za cilj imaju suzbijanje kriminala i ocenio da je kriminal prisutan na celoj teritoriji Kosova, a ne samo na severu.

Interes Srbije je da misija Euleks bude što uspešnija i pomogne održavanju mira i stabilnosti na Kosovu, rekao je Dačić.

Zajednički je konstatovano da postoji saradnja koja u narednom periodu treba da se unapredi, posebno kada sa radi o policijskim zadacima.

Takođe je istaknuta potreba za bržom i efikasnijom razmenom operativnih podataka, u cilju suzbijanja kriminala i podizanja nivoa opšte bezbednosti s obe strane administrativne linije.

Marnak je pozdravio dosadašnju saradnju i izneo nameru da u predstojećem periodu Euleks bude prisutniji na severu Kosova, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: