Ilić pozvao Mladića da se preda

Nakon lidera SNS Tomislava Nikolića, i predsednik NS Velimir Ilić izjavio da je hapšenje Ratka Mladića obaveza, kao i da bi bilo najbolje da se on sam preda.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2010.

18:49

Default images

"Svi moraju da shvate da je to obaveza. Ako čuje, bilo bi najbolje da on dobrovoljno da učini, a ne da dolaze lovci na glave u Srbiju", rekao je Ilić.

Podrška haškim optuženicima među političkim partijama sve je manja.

Dan pošto je lider SNS-a Tomislav Nikolić u Kažiprstu B92 izjavio da Srbija mora da sarađuje sa Hagom, što podrazumeva hapšenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića, isti stav izneo je i lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Da je kojim slučajem uhapšen 2008. godine, Ratko Mladić mogao je da računa na veliku podršku, kakvu je svojevremeno dobio Radovan Karadžić.

Danas, dve godine kasnije, većina onih koji su toga dana stajali na bini protestujući zbog hapšenja, promenila je mišljenje. Juče je to uradio Tomislav Nikolić, a za njim Velimir Ilić.

Među retkima koji su i danas na strani haških optuženika, su srpski radikali.

"SRS se nikada neće promeniti i 20 godina imamo iste stavove kada je u pitanju Hag i srpski nacionalni interes. Naš predsednik najbolje dokazuje svojom herojskom borbom šta su interesi Srrbije", rekla je Vjerica Radeta.

U Demokratskoj stranci Srbije, inače koalicionom partneru Nove Srbije, danas niko nije prokomentarisao Ilićevu promenu stava o hapšenju Ratka Mladića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: