Pakistan: Poginulo 10 ljudi

Jaka eksplozija automobila bombe uništila je zgradu policije u centru Karačija u kojoj je poginulo najmanje 10, a povređeno 90 ljudi.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.11.2010.

18:18

Default images

Ispred višespratnice, gde se nalazilo sedište Kriminalističko-istražnog odeljenja pakistanske policije, napravljen je krater od tri metra.

Obližnje zgrade su, takođe, oštećene, što ukazuje na to da se radi o bombi velike razorne snage, prenela je agencija AP.

Razrušena višespratnica nalazila se u bezbednom delu grada samo kilometar i po od dobro čuvanog Američkog konzulata, dva luksuzna hotela, vladinih institucija i domova pakistanskih zvaničnika koji nisu oštećeni u današnjem napadu.

Naoružani napadači su prvo otvorili vatru na kancelarije Kriminalističkog odeljenja policije, pre nego što je eksplodirao automobil bomba, potvrdio je pakistanski ministar unutaršnjih poslova Zulfikar Mirza.

U srušenoj zgradi policije nalazila se i pritvorna jedinica u kojoj su bili držani kriminalci i verovatno ekstremisti, a to odeljenje pakistanske policije bilo je predvodnik istrage o ekstremistima u Karačiju - najvećem pakistanskom gradu od 14 miliona stanovnika.

Na televizijskim snimcima s lica mesta mogle su da se vide okrvavljene žrtve i pripadnici bezbednosnih snaga koji pretražuju ruševine nekadašnje zgrade policije.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za bombaški napad, a američka agencija podseća da su u poslednje tri godine pobunjenici u Pakistanu imali nekoliko puta na meti vladine zgrade, policiju i "zapadne ciljeve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: