Kalifornija: Misteriozni projektil

Pentagon pokušava da utvrdi da li se na snimku TV mreže CBS sa obale južne Kalifornije vidi ispaljena raketa, i ako jeste, ko je to učinio.

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2010.

22:31

Default images

CBS je danas saopštio da je video snimak načinio helikopter te televizije u blizini Los Anđelesa.

Portparoli Ratne mornarice, Ratnog vazduhoplovstva i drugih rodova Oruzanih snaga su naveli da proučavaju video-snimak postavljen na vebsajtu CBS News, na kojem se vidi kako nebom iznad Pacifika leti neki predmet nalik raketi i ostavlja dimni trag.

"Niko u Ministarstvu odbrane do koga smo uspeli da dođemo nije mogao da nam objasni šta je taj dimni trag i odakle je došao", rekao je portparol Pentagona, pukovnik Dejv Lapan.

On je dodao da "prema svim indicijama" Ministarstvo odbrane nije umešano u slučaj "misterioznog objekta", kao i da je dimni trag moglo da proizvede nešto što pripada nekoj privatnoj kompaniji.

Za svaki raketni test u SAD normalno bi trebalo izdati upozorenje, kako bi vazdušni prostor bio zatvoren, ali, kako je ocenio Lapan, to u ovom slučaju možda nije učinjeno.

Raketni testovi su česti u južnoj Kaliforniji. Rakete se ispaljuju sa brodova i platformi na okeanu.

Severnoamerička komanda vazdušne odbrane i Severna komanda SAD izdale su zajedničko saopštenje u kojem su navele da dimni trag nije rezultat lansiranja rakete neke strane vojske.

"Možemo da potvrdimo da nema pretnje po našu zemlju, i prema svim indicijama (objekat) nije lansirala neka strana vojska", piše u saopštenju u kojem se ne navodi više detalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: