LDP: Crna Gora primer za Srbiju

Odluka EK da Crnoj Gori odobri status kandidata za članstvo u EU treba da pokrene i Srbiju da brže sprovodi reforme, izjavio je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Izvor: B92

Utorak, 09.11.2010.

19:11

Default images

"Uspeh Crne Gore je sjajan primer kako treba napredovati u evropskim integracijama i kako taj proces može da teče na ozbiljan i efikasan način", rekao je on.

Jovanović je ocenio da je Crna Gora "za samo tri-četiri godine, napravila razliku veću od godinu dana u odnosu na Srbiju" u procesu evro-integracije.

LIder LDP je to objasnio time što Crna Gora ima "političku viziju" i što je - za razliku od Srbije - odmah odlučila da paralerno ide i u EU i u NATO.

"Te korake, pre svega odluku o ulasku u NATO, LDP predlaže i u Srbiji", rekao je Jovanović i ocenio da Srbija treba da u Crnoj Gori nađe saveznika za napredovanje na putu ka EU.

"Zajednička politika mora da bude fokusirana na razvoj slobodnog tržišta, protok ljudi, robe, kapitala, usluga, na punu afirmaciju ljudskih prava, građanskih sloboda i evroatlantske integracije kao sredstvo unutrašnjih reformi", rekao je predsednik LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: