Šta je sve pokupovao "Nini"

Jovica Stefanović zvani "Nini", koji je uhapšen zbog sumnje da je oštetio "Srbolek", u proteklih nekoliko godina kupio je veći broj firmi u Srbiji i Makedoniji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

20:22

Default images

Skopski dnevni list "Vreme" je pisao 2006. da je Stefanović novcem porodice pokojnog Slobodana Miloševića kupovao firme u Makedoniji.

Kao primer je naveo skopsku firmu za proizvodnju čokolade "Evropa". U Srbiji je 2004. godine kupio većinski paket akcija mlinarskog preduzeća "Trivit - mlin" iz Vrbasa.

Na berzi je godinu dana kasnije kupio akcije "Pivare Niš" čim je postao jedan od tri najveća akcionara tog preduzeća.

Mali akcionari zrenjaninske fabrike lekova "Jugoremedija" optuživali su ga za nezakonito pribavljanje akcija te firme nakon čega je sud poništio privatizaciju.

Akcije beogradskog "Srboleka" na Beogradskoj berzi počeo je da kupuje 2005. preko firmi "Jugoremedija" iz Zrenjanina i "Jaka" iz Radoviša. Trenutno je vlasnik 25 odsto akcija "Srboleka".

Stefanovićeva firma "Nini" iz Niša je 2005. na aukciji kupila i niško preduzeće "Prosveta".

Učestvovao je i u privatizacijama firmi "Luksol" iz Zrenjanina, "Vetprom" iz Novog Sada, "Medela" iz Vrbasa i "Žitomlina" iz Niša.

Stefanović je 2006. preko firme "Nini" kupio i preduzeće EI Femid iz Bele Palanke za 21 milion dinara.

MUP je danas saopštio je Stefanović, sadašnji generalni direktor "Srboleka", uhapšen zajedno sa bivšim generalnim direktorom te firme Mladenom Lučićem zbog sumnje da su oštetili "Srbolek" za više od pet miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: