Objekti smetaju trasi dalekovoda

Nelegalni objekti koji se nalaze na trasi dalekovoda za buduću trafo-stanicu u Mirijevu biće srušeni, poručuju beogradske vlasti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

17:27

Default images

Da bi snabdevanje strujom u Beogradu bilo sigurno i neometano, potrebno je da se, između ostalog, sruše i 132 nelegalna objekta.

Oni se nalaze na trasi dalekovoda kojima će se napajati buduća trafo-stanica Beograd 20 na Mirijevu.

Izgradnja trafo-stanice počela je ove godine, ali je njena izgradnja planirana skoro 40 godina i to u različitim periodima na četiri raziličite lokacije.

Generalni direktor Elektromreža Srbije Miloš Milanković podseća da je cela zamisao počela još sedamdesetih godina prošlog veka.

Prema njegovim rečima, svako pomeranje lokacije stvara ogromne probleme jer su ljudi u međuvremenu izgradili i naselja, zgrade i objekte.

Tako se, kaže Milanković, stvara problem pristupa objektu jer se on nalazi na vrhu brda i biće, upozorava on, kao Skadar na Bojani ukoliko ne budu mogli da mu priđu.

Sekretar za energetiku grada Beograda Marko Stojanović kaže da će se u postupku legalizacije utvrđivati osnov za legalnost objekta.

On kaže da objekti neće biti legalizovani ukoliko se nalaze na trasi dalekovoda, već će biti srušeni, odnosno raseljeni, pogotovo u onom delu u kom to nije, kako kaže, interes pojedinca nego celog grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: