Interes za ulaganja iz Japana

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u Diseldorfu da su japanske kompanije pokazale veliko interesovanje za ulaganje u Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

17:15

Default images

Kako navodi Ministarstvo ekonomije, Dinkić je na investicionoj konferenciji u Diseldorfu predstavnicima 30 vodećih japanskih kompanija prikazao pogodnosti ulaganja u Srbiju.

Dinkić, koji je i potpredsednik Vlade, naveo je da je interesovanje japanskih kompanija za mogućnosti ulaganja na srpsko tržište poraslo nakon najava investicija Panasonika i južnokorejske korporacije Jura.

Kako je precizirao Dinkić, kompanija Panasonik je objavila da od naredne godine u Svilajncu započinje proizvodnju led dioda, a Jura je već locirala proizvodnju u Srbiji.

Dinkić je rekao da kompanije koje posluju u Srbiji imaju mogućnost bescarinskog izvoza na tržišta više zemalja Evrope i Azije koja imaju više od milijardu stanovnika.

On je na skupu kojem su prisustvovali predstavnici korporacija Micubiši , Tojote, kompanija Mitsui, Hitači, Tošiba, Fudži film, naveo da je Srbija posebno zainteresovana za kompanije iz automobilske i elektro-industrije, kao i informacionih tehnologija.

"Prvi put imamo ovako veliki interes japanskih kompanija za srpsko tržište. Oni se interesuju za mogućnosti ulaganja u Srbiji i predočili smo im koje podsticaje želimo da damo ukoliko oni budu zainteresovani da dođu, zaposle naše ljude i izvoze iz Srbije", kazao je Dinkić.

Ministar ekonomije Srbije je naveo da su prezentaciju u Privrednoj komori Japana u Diseldorfu pratili "japanski giganti koji su zaista dobrodošli u Srbiju".

"Srbija je spremna da dočeka japanske privrednike", kazao je Dinkić i najavio da će početkom naredne godine Srbiju posetiti japanski industrijalci.

Prezentaciju Srbije kao investicionog odredišta za japanska kompanije koje posluju u Evropi i imaju bazu u Diseldorfu, organizovali su Japanska industrijska komora, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, Japanska ambasada u Srbiji i Japanska organizacija za spoljnu trgovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: