Smederevo: Uhapšen bivši policajac

Policija u Smederevu uhapsila je bivšeg policajca i ugostitelja Vojina A., osumnjičenog da je posredovao u prostituciji, prao novac i ilegalno proizvodio vino.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 08.11.2010.

17:12

Default images

Vojin A. (60) iz Smedereva, vlasnik je preduzeća "Velepromet", u okviru kojeg posluju hoteli i više restorana.

Bivši policajac tereti se da je u dužem periodu organizovao prostituisanje u svom hotelu Kraljev dvor i tako protivpravno zaradio 1,3 miliona evra.

Navedeni novac je "prao" tako što je uplaćivao pozajmice na račun svog preduzeća, a zatim je istim novcem kupio veći broj poslovnih i stambenih objekata u centru Smedereva, kao i 3.180 kvadratnih metara zemljišta na obali Jadranskog mora u mestu Donji Stoliv.

Policija je saopštila i da je Vojin A. organizovao ilegalnu proizvodnju vina bez odgovarajućeg tehnološkog procesa i kontrole koje je, nakon analize proglašeno neispravnim i zdravstveno nebezbednim. Inspekcija je oduzela 16.350 litara vina.

Osumnjičeni je, prema saopštenju policije, naplaćivao letovanja u Crnoj Gori i druge usluge u gotovom novcu mimo poslovnog računa i time za 73 miliona dinara oštetio budžet Republike Srbije.

Policija radi na identifikovanju ostalih saučesnika i pomagača u pomenutim krivičnim delima.

Vojin i njegova supruga Ljiljana bili su optuženi u januaru 2004. zbog zloupotrebe položaja. Prema optužnici Vojin i Ljiljana su od 2000. do 2002. u više navrata propustili da plate porez na promet.

Optužnica ih tereti i da su organizovali doček Nove 2002. estradnim umetnicima isplatili honorare gotovinom, a nije izmirio poreske obaveze.

Osumnjičeni će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: