Država ne plaća struju i grejanje

Najvažnije državne institucije Vlada, Skupština, Predsedništvo ne plaćaju račune za komunalije. Država za struju, grejanje i vodu duguje 210 miliona dinara.

Izvor: B92

Petak, 05.11.2010.

18:30

Default images

Država sama sebi duguje milione.

I dok se građanima to ne bi praštalo, komunalna preduzeća kroz prste gledaju Vladi, Skupštini, Predsedništvu i Ustavnom sudu koji već mesecima ne plaćaju komunalije.

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, koja je zadužena za plaćenje dažbina, nije dobila dovoljno novca iz budžeta. Računi se gomilaju, a dugovanja vrtoglavo rastu.

”Elektrodistribuciji Beograd” duguje se 80 miliona dinara, ”Beogradskim elektranama” 57 miliona, "Vodovodu“ 26, ”Gradskoj čistoći” 20 miliona, ”Telekomu” 20 miliona, JP ”PTT saobraćaj Srbije” 10 miliona dinara.

Država je, kažu, redovno plaćala dok je imala, a to je do septembra 2009 godine. Nakon toga, presipa iz šupljeg u prazno.

Iz budžeta za 2010. pokrila je račune iz prethodne godine, platilo se još po nešto i od sredine godine, ni dinara nije dato za račune.

Vlada pokušava da nađe rešenje, ili kroz reblans za ovu ili u budžetu za sledeću godinu. Međutim, ovo nije spisak svih dugovanja, jer mnoge obaveze izmiruju direktno ministarstva, a ne Uprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: