Kraljevo i okolina dobili struju

U četvrtak uveče, celo Kraljevo i okolina dobili su električnu energiju. Popravljena je i trafostanica u selu Sirča, u blizini epicentra zemljotresa.

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.11.2010.

20:56

Default images

Ova trafostanica napaja pet odsto domaćinstava i objekata kraljevačkog područja.

Na sednici Kriznog štaba u Kraljevu, kojoj je prisustvovao i ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević, direktor kraljevačkog "Vodovoda" Marko Romčević je kazao da svi korisnici vode sa gradskog vodovoda imaju vodu koja se za sada koristi kao tehnička zbog zamućenosti.

Direktor Zavoda za zaštitu zdravlja Predrag Nacan rekao je da su današnji rezultati ispravnosti vode bili dobri, ali da se posle sutrašnjeg merenja očekuje da će ona biti preporučena za piće i kuvanje u subotu.

Novinarima je podeljen spisak sa registarskim brojevima i rasporedom 17 cisterni koje će od ujutru u 7 časova distribuirati Kraljevčanima vodu za piće, od kojih su dve cisterne za snabdevanje Zdravstvenog centra.

Ministar Slobodan Milosavljević je članove Kriznog štaba upoznao sa današnjim odlukama Vlade republike Srbije i najavio dolazak šlepera sa 452 hiljade komada crepa vrednosti 14 miliona dinara prema današnjem zaključku Vlade Srbije.

Vlada je zadužila Republičku direkciju za imovinu da krevete, dušeke, stolice, vrata i građevinski materijal uskladišten u magacinu u Kragujevcu ustupi Kraljevu i poklonila 10.500 komada konzervirane hrane.

Vlada je danas odlučila i da se porodici Stašić čiji su članovi poginuli u zemljotresu, uplati dva miliona dinara za izgradnju kuće.

U zemljotresu u noći između 2. novembra i 3. novembra na području Kraljeva poginulo je dvoje ljudi, više desetina povređeno, a materijalna šteta je velika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: