Bomba deaktivirana na vreme

Jedan od dva paketa-bombi poslatih iz Jemena, deaktiviran je 17 minuta pre eksplozije, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bris Ortefe.

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.11.2010.

19:28

Default images

Američki i britanski zvaničnici, međutim, rekli su da nemaju informacije koje bi mogle da to potvrde.

"Jedan od paketa demontiran je samo 17 minuta pre vremena planiranog za detonaciju", izjavio je Ortefe za francusku televiziju Frans 2.

Iz Bele kuće saopšteno je da se o tome kada je trebalo da budu aktivirani paketi bombe, nađeni u Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, vodi istraga, i da nema podataka da su oni deaktivirani neposredno pre tempirane eksplozije.

Neimenovani britanski zvaničnik je takođe rekao da istragom stručnjaka još nije utvrđeno za koliko je izbegnuta detonacija.

"Ako se to odnosilo na uređaj nađen u Dubaiju, onda to nije tačno", rekao je neimenovani izvor uključen u istragu u UAE.

Utvrđivanje planiranog vremena detonacije važno je za istragu jer bi moglo da ukaže na to da li su teroristi želeli da raznesu avione iznad vazdušnog prostora SAD, ili su želeli da obore avione nezavisno od toga gde se nalaze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: