Rumunija neće priznati Kosovo

Rumunija neće promeniti stav o priznavanju Kosova jer je to "stvar principa", izjavio je u Bukureštu Teodor Bakonski, ministar spoljnih poslova.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2010.

17:35

Default images

"Jednostrani čin ne može pretvoriti neko područje u nezavisnu državu", rekao je Bakonski na brifingu za novinare evropskih medija.

Rumunija je sa Španijom, Grčkom, Slovačkom i Kiprom jedna od pet članica Evropske unije koje ne priznaju ilegalni akt privremenih institucija samouoprave u Prištini.

Pomenute države su, sa izuzetkom Kipra, koji nije u Severnoatlantskom savezu (NATO), takođe i članice zapadne vojne alijanse koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosmeta.

Ministar Bakonski je napomenuo "da se stvari na Kosmetu na mogu vratiti unazad", ali da se Rumunija, u cilju stabilnosti Zapadnog Balkana, nada da će Beograd i Priština uspeti da sarađuju kako bi normalizovali odnose.

"Pridruženje Zapadnog Balkana Evropskoj uniji i približavanje Moldavije, Briselu su među prioritetima Rumunije", podsetio je Bakonski, kako prenosi novinska agencija Apkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: