OECD zabrinut: Usporen oporavak

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj saopštila da je oporavak svetske privrede usporen i snizila prognozu rasta za razvijene zemlje u 2011.

Izvor: B92

Sreda, 03.11.2010.

18:59

Default images

Organizacija sa sedištem u Parizu je izrazila zabrinutost zato što je globalna ekonomska kriza podigla "javne deficite i dug do neodrživih nivoa".

Najnoviji izveštaj OECD-a je objavljen uoči samita Grupe 20 najrazvijenijih zemalja sveta i privreda u naglom usponu (G20) koji će se održati u Južnoj Koreji sledeće sedmice.

Ovogodišnja prognoza rasta za 33 najrazvijenije ekonomije u svetu sada se kreće između 2,5 i 3 procenta bruto domaćeg proizvoda, što je širi raspon u odnosu na 2,7 odsto iz prethodne prognoze koja je bila objavljena u junu.

OECD je takođe snizio procenu privrednog rasta svojih članica za iduću godinu - sa 2,8 odsto na 2 do 2,5 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: