"CG će poštovati rok za izručenje"

Ministar pravde Crne Gore Miraš Radović kazao da će rokovi za izručenje crnogorskih državljana koje potražuje Srbija biti poštovani.

Izvor: Beta

Sreda, 03.11.2010.

18:49

Default images

Nije želeo da precizira da li je Crnoj Gori dostavljena molba za ekstradiciju uhapšenih koje Srbija potražuje, ocenivši da poluinformacije u vezi sa akcijom hapšenja nisu dobrodošle.

Radović je kritikovao izjavu srpske ministarke pravde Snežane Malović da je Draško Vuković, osumnjičen da je član narkogrupe Darka Šarića, uspeo da pobegne jer mu je dojavljeno da će biti uhapšen.

"Naročito nije dobro da takve informacije dolaze od ministara pravde jer treba imati u vidu da je hapšenje osoba sa interpolovih poternica i problemi u vezi sa tom aktivnošću u nadležnosti ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno policijskih službi", rekao je Radović.

Srbija i Crna Gora potpisale su u petak sporazum o međusobnom izručenju optužemnih za najteža krivična dela, nakon čega su usledila hapšenja.

Trojica crnogorskih državljana koje Srbija sumnjiči da su članovi Šarićevog klana umakla su crnogorskoj policiji i za njima je objavljena javna potraga.

Iz Šarićeve grupe, optužene za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, uhapšen je Boris Laban i Ministarstvo pravde Srbije je uputilo molbu za njegovo izručenje.

Malovićeva demantovala da je dala takvu izjavu

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović demantovala je izjavu koju su pojedini podgorički mediji plasirali kao njenu, navodeći da ni u jednom momentu nije komentarisla, niti govorila o konkretnim imenima i slučajevima hapšenja.

"Ni u jednom momentu nisam komenntarisla, niti govorila o konkretnim imenima i slučajevima hapšenja lica koja se navode u pomenutom
tekstu vezano sa nedavno potpisanim Sporazumom o izručenju između Srbije i Crne Gore", navela je Malovićeva.

Ministarka je, ne želeći da ulazi u motive objavljivanja ovakve "neistinite" informacije, rekla je da u vezi sa tim nije davala izjave ni za jedan crnogorski mediji.

Ona je kazala da ovakvi postupci predstavljaju pokušaj da se dobra saradnja koja je uspostavljena između dva ministarstva osujeti.

"Sporazum o izručenju potvrđuje opredeljenosti Srbije i Crne Gore da se obračunaju sa organizovanim kriminalom i predstavlja izraz međusobnog poverenja", navela je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: