"Bitno je da je Parada održana"

Uprkos tome što je na Paradu ponosa bačena senka višečasovnim incidentima na ulicama Beograda, organizatori smatraju da je cilj ostvaren.

Izvor: B92

Nedelja, 10.10.2010.

23:08

Default images

Lazar Pavlović iz Gej strejt alijanse kaže za B92 da je glavni cilj bio održavanje Parade.

“Bitno je da se “Parada ponosa” dogodila prvi put posle 10 godina od prvih pokušaja da se ona uopšte organizuje.”

“To pokazuje da je politička volja i promenjena u tom smislu podrške državnih institucija i ostalo je tako do kraja tako da se pokazalo da se sve može kada se hoće”, rekao je Pavlović.

“Ono što se paralelno događalo na ulicama Beograda pokazuje koliko se zapravo neke snage imaju svoje vojnike na ulicama još uvek nisu poražene. Ako treba krenuti u borbu protiv toga to je upravo danas, ako se već do sada nije radilo na tome”, dodao je on.

U Beogradu je u nedelju održana prva Parada ponosa uz učešće više od hiljadu osoba, a protivnici te manifestacije izazvali su nerede i incidente u kojima su na meti huligana mahom bili pripadnici policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: