Blic: Preče pare od studenata

Među državnim fakultetima su ogromne razlike u imovinskoj karti. Takvo stanje odgovara dobrostojećim, ali ne i onim siromašnijim fakultetima.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 04.10.2010.

22:57

Default images

Integracija državnih fakulteta unutar matičnih je pitanje finansija, mada postoje i organizacioni i tehnički problemi zbog velikog broja fakulteta u okviru pojedinih univerziteta.

Istina je da se u univerzitetskoj javnosti, a i van nje, sve više govori o potrebi da se deo poslovanja sa fakulteta prenese na univerzitete, ali se za sada ne zna kad će to biti učinjeno.

Na ovo u razgovoru za "Blic" ukazuje dr Žarko Obradović, ministar prosvete.

Finansijska lična karta državnih fakulteta, po rečima Obradovića, pokazuje da je među njima veoma različita finansijska situacija.

„U saradnji sa Upravom za trezor Ministarstva finansija prošle godine smo sagledali stanje. Ispostavilo se da ima fakulteta koji imaju samo za plate“, rekao je ministar.

„Pitanje je da li dovoljno novca imaju i fakulteti koji su na vrhu te liste zato što ostvaruju dodatne prihode, s obzirom na velike troškove. Ovakvo stanje je najveća prepreka integraciji, s obzirom na to da ona zadire i u pravo raspolaganja novcem i u način njegovog trošenja“, izjavio je Žarko Obradović.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: