Trivanova: Mnogo toga urađeno

Deset godina posle petooktobarskih promena, portparolka DS-a Jelena Trivan smatra da je mnogo toga urađeno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2010.

17:49

Default images

Ona ocenjuje da je život u Srbiji danas neuporedivo bolji u odnosu na devedesete godine.

"Sama činjenica da niko od nas danas ne bi mogao da izdrži jedan dan u '90-im, da više ne bismo umeli da se snađemo tada kada smo se borili za goli opstanak govori o tome da se sve promenilo i da smo tada ličili na ratom zahvaćenu afričku državu, a danas na normalnu evropsku državu", rekla je Trivanova.

Ona je, međutim, navela da postoji i percepcija da se malo ili nedovoljno toga promenilo i da su iza toga političke okolnosti i činjenica da su petookoktobarske reforme, dobre namere i optimizam zaustavljeni ubistvom premijera Zorana Đinđića i dolaskom "retrogradne vlasti" Vojislava Koštunice.

"Ali razloga za optimizam imamo u činjenici da su evropske ideje 5. oktobra - ideje Evrope, demokratije i modernog i reformskog društva konačno pobedile 2008. godine i da je taj proces nepovratan. Naša obećanja 5. oktobra su bila da ćemo izgraditi jednu normalnu demokratsku zemlju u kojoj se pre svega izbori dobijaju na biralištima i to smo učinili, da se nećemo boriti sa elementarnim nedaćama kao što su struja, nestašice i glad i to smo osvojili", navela je Trivanova.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: