Mihajlović: Pali istorijski ispit

Učesnici petooktobarskih promena iz mnogo razloga pali na istorijskom ispitu promene sistema, smatra Dušan Mihajlović.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 04.10.2010.

17:42

Default images

Jedan od lidera tadašnjeg DOS-a da su tadašnje vođe same urušile vlast i izigrale poverenje građana.

"DOS je imao samo jedan zajednički cilj - pobedu nad Miloševićem i on je realizovan. U svemu ostalom smo se razlikovali, posebno novoizabrani predsednik i lider koalicije i kasniji premijer, tako da nikad nije uobličen zajednički program promene sistema", podsetio je on.

"Nismo bili jedinstveni oko njihovog sadržaja i načina izvođenja. Iz mnogo razloga pali smo na ovom istorijskom ispitu, urušili smo sami vlast i izigrali poverenje građana", rekao je Mihajlović.

Upitan da li bi, sa današnje distance, drugačije postupio 5. oktobra, Mihajlović je odgovorio: "Svakako, ne bi tolerisao paralelnu vlast, spregu mafije, službi i onih koji su sedeli sa nama. Taj nevidljivi neprijatelj promena došao je glave DOS-u kao političkoj koaliciji koja je trebalo da ispuni očekivanja građana".

Mihajlović je bio ministar unutrašnjih poslova u vladi formiranoj nakon petooktobarskih promena, a njegova stranka je prestala da bude aktivna nakon odlaska sa vlasti vlade premijera Zorana Živkovića.

"Izgubio sam izbore, dao ostavku i povukao se iz politike", kazao je Mihajlović.

On je rekao da se nada da Srbija neće doći u takvu nevolju da bi imao motiv za povratak u politiku.

O ovome možete čitati i na našem blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: