Ko to i kako leči homoseksualizam?

Devet organizacija koje se bave zaštitom prava homoseksualnih osoba zatražile su da se ispita slučaj Centra za lečenje od homoseksualizma.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

20:22

Default images

Oni od ministra zdravlja Tomice Milosavljevića traže da pokrene i ispita slučaj Miroljuba Petrovića, koji vodi pomenuti centar i da obavesti javnost o statusu takvih klinika.

U otvorenom pismu ministru zdravlja te organizacije, među kojima su Gejstrejt alijansa, Kvirija i Labris, traže da se javnost obavesti o statusu te i sličnih klinika u Srbiji ukoliko postoje.

Oni se u pismu pitaju da li je Ministarstvo omogućilo na bilo koji način izgradnju i njihovo funkcionisanje.

Te organizacije pitaju i šta Ministarstvo zdravlja preduzima da sankcioniše takav vid nadrilekarstva, kojim se krši veliki broj domaćih zakona.

"Najviše zabrinjava činjenica da su bavljenje ovakovom delatnošću, koju obavlja dotični Petrović, a posebno za izgradnju i funkcionisanje klinike takvog profila potrebne mnoge licence i dozvole koje su, ili bi bar trebalo da budu u nadležnosti Ministarstva zdravlja", navedeno je u saopštenju.

"Smatramo da vas kao lekara i ministra nije potrebno podsećati na stavove SZO i Srpskog lekarskog društva o tome da homoseksualnost nije bolest, već jedan od varijeteta ljudske seksualnosti, te da je pravo na različitost i slobodno izražavanje seksualne orijentacije garantovano ne samo Ustavom Srbije, već i domaćim zakonima", stoji u pismu ministru, koje su potpisali i Lezbejski info centar, Novosadska lezbejska organizacija, Asocijacija "Duga" Šabac, Grupe za podršku gej muškaraca iz Novog Sada, Queer Beograd i Gayten LGBT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: