Filipinka ostavila bebu u avionu

Jedna Filipinka priznala je da se porodila u avionu, gde je u kesi za smeće ostavila svoje novorođenče, saopštila je lokalna zvaničnica.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

18:20

Default images

Mušku bebu, tešku oko tri kilograma, pronašao je u nedelju jedan čuvar na aerodromu u Manili u kesi za otpatke sa leta iz Bahreina za Filipine.

Članica Predstavničkog doma Filipina Lani Merkado, koja je član vladine komisije za decu i žene, izjavila je da joj je ova žena objasnila zašto je bacila dete i pozvala je javnost da je ne osuđuje previše, jer je njena priča dirljiva.

"Priznala je da je to njeno dete. Pomolimo se svi da se ova priča završi srećno", izjavila je Merkado nakon kratkog sastanka sa ovom ženom u sedištu Nacionalnog istražnog biroa u Manili, javio je AP.

Merkado nije htela da otkrije detalje o ovom slučaju.

Filipinka, stara 30 godina, pronađena je juče u udaljenoj severnoj provinciji Apajao, nakon istrage sprovedene kako bi se utvrdilo ko je sedeo u avionu na sedištu na kojem su otkriveni tragovi krvi.

Ona je privedena radi saslušanja i testiranja, a vlasti nisu otkrile njeno ime.

Dečak, koji je privremeno nazvan Džordž Frensis, po šifri leta na kojem je pronađen, dobrog je zdravstvenog stanja, a oko 20 parova, uključujući i neke iz inostranstva, ponudilo se da ga usvoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: