Lukašenko ponovo kandidat

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i nakon 16 godina na vlasti, najavio da je će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u decembru.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

17:59

Default images

Beloruski lider pri tom je poručio da je opozicija u toj zemlji "neprijatelj naroda".

"To nije opozicija, to su neprijatelji naroda. Oni su uvek tamo gde može da se naškodi državi. Juče, dok su Evropa i SAD vršili pritisak na nas - oni su bili tu. Danas, kada Rusija vrši pritisak - oni su opet tu", rekao je Lukašenko.

Rusija i Belorusija su u vrlo lošim odnosima, što se može videti i preko lokalnih medija. Na ruskoj televiziji se tako može čuti da je beloruski predsednik "psihopata".

S druge strane, na Jutjubu se može videti video snimak na kojem jedan maskirani čovek koji se predstavlja kao bivši tajni agent tvrdi da ruski premijer Vladimir Putin namerava da ubije Lukašenka.

"Izborna šizofrenija", uzvratila je Moskva.

"Oni žele da (beloruskog) predsednika bace na kolena, ali dešava se upravo suprotno", poručio je sa svoje strane Lukašenko.

Na vlasti od 1994, Lukašenko je raspisao predsedničke izbore za 19. decembar, šest sedmica ranije, držeći istovremeno čvrsto pod kontrolom opozicione stranke koje teško mogu da se izbore sa njegovim autoritarnim režimom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: