Lažni humanitarac skupljao priloge

Jedan Kragujevčanin, lažno se predstavljajući kao radnik Kliničkog centra, od građana je sakupljao pomoć za navodnu operaciju devojčice na pedijatriji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.09.2010.

17:21

Default images

Muškarac je obilazio stanove u centru Kragujevca i pri tom izdavao račun s pečatom Kliničkog centra.

Ovaj navodni humanitarac, koji je na reveru imao legitimaciju sa imenom Dejan, tražio je pare za pomoć za operaciju Milice Todorović, a za svaku dobijenu donaciju izdavao je račun sa brojem, datumom i imenom darodavca.

Portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević rekla je da je reč o zloupotrebi ukradenog i zvanično nevažećeg pečata Klinike za pedijatriju.

"Pečat pedijatrijske klinike KC Kragujevac ukraden je 27. jula ove godine sa prijemnog šaltera i istoga dana prijavljen, prvo pravnoj službi, a zatim i policiji", rekla je Đorđevićeva i naglasila da je, upravo zbog sprečavanja mogućih zloupotreba, pečat proglašen nevažećim.

Đorđevićeva je navela da trenutno na Klinici za pedijatriju ne postoji pacijentkinja sa imenom Milica Todorović, i apelovala na građane da ignorišu prevaranta, jer Klinički centar u Kragujevcu ne stoji iza te navodno "dobrotvorne akcije".

Jedna građanka u Ulici Zorana Đinđića, kako je Tanjugu izjavila, dala je prilog od stotinu dinara, i za to je, na insistiranje muškarca, dobila račun sa brojem 58645, koji je i pokazala. Ona je navela da je reč o mladiću ne starijem od 30 godina, crne puti i veoma mršavom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: