Mišković i Forcanova na istom skupu

Miroslav Mišković, vlasnik "Delte", i dalje odbija da odgovara na pitanja o poslovanju svoje firme i aferama koje se u javnosti vezuju za njegovo ime.

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2010.

17:09

Default images

Nešto otvorenija za medije bila je Milka Forcan, njegova bivša saradnica, koja se pojavila na istom skupu na kojem i Mišković - na otvaranju Komtrejdove "Fabrike znanja".

Miroslav Mišković godinama uspešno izbegava medije. Na konferencijama za štampu, na koje ne zove B92, izlazi na sporedne izlaze, a iz “Delte” na pitanja novinara stižu samo pisana saopštenja.

Do sada smo više puta pokušavali da dođemo do Miškovića i postavimo mu brojna pitanja u vezi sa kupovinom C marketa ili Luke Beograd.

Ovog puta do njega smo smo uspeli da dođemo, ali Mišković naša pitanja nije želeo ni da sasluša.

B92: Gospodine Miškoviću, može li jedno pitanje?

Mišković: Ne, nemojte, molim vas.

B92: Planirate li da prodate “Maksi”? Moramo da vas pitamo, vrlo retko vas viđamo.

Mišković: Ne, nemojte…

Forcanova: Nismo se sreli

Na drugom kraju dvorišta - Milka Forcan.

Dok je radila u “Delti”, za B92 takođe nije rado govorila, a ovog puta, za razliku od svog bivšeg šefa, bila je nešto više raspoložena za razgovor.
Milka Forcan našla se na istom skupu gde i njen bivši šef (Beta)
Bliski susret nekadašnjih bliskih saradnika ovog puta je izostao.

B92: Jeste li se pozdravili sa bivšim dugogodišnjim saradnikom, gospodinom Miškovićem? Na istom ste mestu prvi put od kada ste se razišli?

Forcanova: Nismo prvi put, ali ja sam zakasnila, malopre sam došla. Nismo se ni sreli, čujem samo da je bio ovde, nismo se sreli.

B92: Kako komentarišete tvrdnje nekih analitičara koji kažu da je neverovatno da tek sada govorite o svim tim stvarima u vezi sa Miškovićem i “Deltom”, a niste dok ste bili na poziciji potpredsednice, iako ste znali kuda ide novac?

Forcanova: Dobro, to je sada duža priča. Prosto, nije ovo mesto da me pitate “s nogu” ovde.

B92: Imamo vremena…

Forcanova: Ovde smo drugim povodom. Ja sam zaista ovih dana svašta pročitala od analitičara i gomila toga nema veze sa istinom. Neke opservacije su ispravne i tačne, neke su potpuno pogrešne. Trenutno se sve nalazi na sudu, sudovi i advokati rešavaju to.

Bubalo: Nisam odgovoran za Luku Beograd

Na “Komtrejdovoj” svečanosti pojavio se i bivši ministar Predrag Bubalo.

O pitanju Luke Beograd, zbog koje je Savet za borbu protiv korupcije protiv njega podneo krivičnu prijavu, retko je pristajao da odgovara i kada je bio na državnoj funkciji.

Na pitanje da prokomentariše prijavu kojom je obuhvaćen, Bubalo navodi da je Luka bila privatizovana pre nego što je on bio ministar.

“Ona je privatizovana po starom zakonu”, kaže Bubalo.

Na podsećanje da je tu bio i državni paket akcija, on odgovara: “Samo proverite kada je prodat”, te navodi da tu uopšte nema njegove odgovornosti.

Na otvaranju Komterjdove "Fabrike znanja" bilo je još ličnosti iz javnog života koje se retko pojavljuju - Aleksandar Nikačević, poznat po preuzimanju radija B92, i Zlatan Peručić, koji je devedesetih bio generalni direktor "Beobanke”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: