Rebrači produžen pritvor

Vanpretresno krivično veće Višeg suda u Beogradu produžilo je, za još 30 dana, pritvor Katarini Rebrači i njenim saradnicama.

Izvor: Tanjug

Utorak, 07.09.2010.

15:58

Default images

Rebrača je, zajedno sa saradnicama, optužena za zloupotrebe u njenom dobrotvornom fondu za prevenciju raka dojke.

Pritvor im je, na predlog tužilaštva, produžen jer se terete za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna zatvora viša od 10 godina, kao i zbog postojanja posebno teških okolnosti pod kojima je delo izvršeno, navela je portparolka suda Dušica Ristić.

Rebrača, njena majka Sandrina Bogunović i Slađana Mironija uhapšene su 7. aprila, i od tada su u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu protiv Rebrače, njene majke Mironije i Mirjane Hristić, koja se brani sa slobode, zbog zloupotreba sredstava iz dobrotvornog fonda.

Njih optužnica tereti da su, od marta 2006. do aprila 2010. godine, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača", uplatili donatori radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke, uglavnom preko uplatnica "Infostana".

Pošto optužnica stupi na pravnu snagu, sud bi trebalo da im zakaže suđenje. Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja zaprećena je kazna do 12 godina zatvora.

Rebrača je fond osnovala maja 2006. godine, a njegove aktivnosti su započete već u septembru te godine i za kratko vreme je postigao sve svoje kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije. Osnovni cilj Fonda je borba protiv raka dojke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: