Porodice preuzele posmrtne ostatke

Posmrtni ostaci deset nedavno identifikovanih srpskih boraca i civila predati su porodicama na spomen-kosturnici u Banjaluci.

Izvor: Tanjug

Sreda, 11.08.2010.

15:28

Default images

Posmrtni ostaci ubijenih osoba biće sahranjeni na grobljima u njihovim boravišnim mestima.

Sveštenstvo banjalučke eparhije služilo je pomen, a ovom činu, pored porodica i prijatelja stradalih, prisustvovali su predstavnici organa vlasti RS, kao i udruženja boračkih kategorija stanovništva.

Radi se o osobama koje su tokom rata u BiH nestale na području Livna, Glamoča, Šipova, Ključa, Mrkonjić Grada i Petrovca.

Identifikovani su Mile (Mitra) Nakić (1975), Zoran (Boška) Dunović, (1962) i Dimitrije (Ostoje) Čenić, (1962), koji su nestali na planini Staretina u opštini Livno.

Takođe je identifkovan i Neđo (Mile) Grahovac (1957), nestao na lokalitetu Babići u opštini Šipovo, kao i Mara (Jove) Matić (1919), nestala na području opštine Glamoč, Marija (Rade) Jovanović (1940), nestala na lokalitetu Podgorja, u opštini Mrkonjić Grad.

Identifikovani su i Milenko (Rade) Dakić (1962) godine, nestao na lokalitetu Trijebovo u opštini Mrkonjić Grad, Mlađen (Jove) Vujinović (1917), nestao na lokalitetu Ljubine u opštini Ključ, Drago (Jove) Miljević, nestao na lokalitetu Vedro Polje u opštini Petrovac i Jagoda (Nikole) Todorović (1912) godine, nestala u izbegličkoj koloni na području opštine Prijedor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: