"Merkator" preuzima "Coku"

Slovenački "Merkator" je, preko "Merkator-S" potpisao sporazum sa srpskim preduzećem "Coka", čime će preuzeti njegovu trgovinsku delatnost na srpskom tržištu.

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2010.

16:07

Default images

"Merkator" saopštava i da će tako povećati broj svojih prodavnica u podunavskoj regiji za 22 prodavnice, odnosno dodatnih 12.000 kvadratnih metara.

Istovremeno je "Merkator" preuzeo i 230 zaposlenih u "Coki", a današnje strateško preuzimanje podrazumeva i kupovinu svih zaliha i opreme tog preduzeća.

Današnjim preuzimanjem preduzeća "Coka", "Merkator" želi da učvrsti svoj položaj drugog po veličini trgovca na srpskom tržištu, sa 130 maloprodajnih jedinica, a danas pridobijene prodavnice "Coka" će raditi pod "Merkatorovom" robnom markom "Roda".

Istovremeno, "Merkator" saopštava i da potpisivanje sporazuma sa "Cokom" predstavlja "ostvarivanje zacrtane "Merkatorove" strategije rasta i ostvarivanje vizije najvećeg trgovca proizvodima za svakodnevnu upotrebu u celom regionu jugoistočne Evrope".

Ovo je već treće strateško povezivanje "Merkatora" ove godine, jer se prethodno povezao sa hrvatskim "Getrom" i crnogorskim "Panto marketom".

Dogovor o strateškom povezivanju, koji je "Merkator" danas sklopio sa srpskom poslovnom grupom "Coka" će stupiti na snagu tek nakon što dobije saglasnost od srpske Agencije za zaštitu konkurencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: