Investitori zadovoljni radom Vlade

Predsednik Saveta stranih investitora Ćel Morten Jonsen izjavio povodom dvogodišnjice rada Vlade da je kabinet Mirka Cvetkovića imao dobar odgovor na krizu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.07.2010.

19:32

Default images

Jonsen je rekao da se na primerima drugih zemalja videlo kakve mogu biti posledice globalne krize.

Jonsen je u intervjuu magazin "Ekonomist" rekao da je srpska vlada došla do faze kada može da istrpi konstruktivnu kritiku, uprkos brojnim prozivkama i optužbama koje se s ove i one strane čuju poslednjih nedelja, povodom povlačenja kompanije Vac iz Srbije.

"Svi legitimni investitori moraju biti dobrodošli, bilo da je reč o Norveškoj ili Srbiji i mislim da ovde jeste tako. Srbija je otvorena za investiranje, vi ne štitite ekonomiju ili njene delove kao neke druge zemlje, vi ste otvoreniji od mnogih", smatra Jonsen, koji je i direktor kompanije "Telenor" u Srbiji.

Predsednik FIC-a je rekao da je to udruženje spremno da sarađuje sa domaćim udruženjima i organizacijama, poput Srpskog poslovnog kluba "Privrednik" i Udruženja korporativnih direktora, oko svih zajedničkih tema i problema koji pogađaju privredu.

Jonsen poruku predsednika Srbije Borisa Tadića, da bi "nepristojno bogati" trebalo da osećaju više ekonomskog patriotizma, tumači kao način da se "od bogatijih uzme više, kako bi se zaštitile siromašnije grupe društva".

"U tom smislu je normalno da prikupljanje poreza bude takvo da se više ubire od onih koji imaju više kako bi se rasporedilo za one koji imaju manje ili ništa. Nadam se da je predsednik govorio o tome da treba da se oporezuju ljudi, odnosno, kompanije koje zarađuju više, bilo da su to tajkuni ili bolje plaćeni pojedinci tako da država može da zaštiti bazu društva", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: