Povratak kardiopacijenata iz Turske

Pacijenti kojima je o trošku Zavoda za zdravstveno osiguranje ugrađen bajpas ili zamena srčanog zaliska u bolnici "Acibadem" u Turskoj, doputovali u Srbiju.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.07.2010.

17:14

Default images

Naredna grupa na operaciju će otputovati u nedelju 11. jula, izjavio je pomoćnik direktora RZZO Vladan Ignjatović.

On je kazao da je prva grupa pacijenata, njih 12, prošle nedelje otputovala u Istanbul, gde su im obavljene operacije i da se sada osećaju dobro.

"U zemlju je doputovalo devet njih, a za troje je preporučeno da zbog opšteg zdravstvenog stanja ostanju još koji dan radi potpunog oporavka", kazao je Ignjatović.

U Srbiju su doputovali sinoć, dodao je Ignjatović i podsetio da su svi imali pravo da povedu pratioce, odnosno nekog od članova porodice, a sa njima je putovao internista i tehničar kako bi im ukazali pomoć ukoliko u putu eventualno dođe do nekih komplikacija.

Nova grupa od 12 srčanih bolesnika krenuće u Tursku radi interevencije u nedelju, kazao je Ignjatović podsetivši da se za sada za operacije u toj zemlji opredelilo oko 50 srčanih bolesnika, dok taj broj zbog zadovoljstva pacijenata tamošnjom zdravstvenom uslugom raste.

Prema Ignjatovićevim rečima, bolesnici koji su operisani u Turskoj su, uglavnom, starije osobe iz gradova širom Srbije.

Osim u Turskoj, pacijenti sa liste čekanja za neku od operacija srca, u najvećem broju su se opredelili za privatan Kliničko-bolnički centar u Beogradu.

Prema rečima Ignjatovića, do sada je u toj ustanovi operisano 20 njih.

Da bi se smanjile liste čekanja za operacije srca, RZZO je ranije ponudio finanansiranje intervencije u Istanbulu, privatnom KBC u Beogradu, kao i u drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji u kojima su ranije bili na listama čekanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: