Hag istražuje tvrdnje o Šešelju

Sekretarijat Haškog tribunala istražuje tvrdnje da je Vojislav Šešelj iz pritvora naručio ubistvo Tomislava Nikolića, kaže predstavnica suda Nerma Jelačić.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2010.

16:12

Default images

Jelačićeva je izjavila da ta istraga, koja se nastavlja u pritvoru u Sheveningenu, do sada nije došla do rezultata koji bi potvrdili tvrdnje iz beogradskih medija.

"Sekretarijat sprovodi istragu o navodnom narušavanju bezbednosti u pritvoru. Do sada, ta istraga nije došla do pokazatelja koji bi potvrdili te tvrdnje. Istraga je još u toku", rekla je Jelačićeva.

Ona je podsetila da sekretarijat suda i uprava pritvora imaju na raspolaganju niz mera koje mogu preduzeti u slučaju da se pokaže da su sredstva za komunikaciju u pritvoru bila zloupotrebljena.

Jelačićeva je potvrdila da je predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti poslao pismo vlastima Srbije povodom tvrdnji objavljenih o Šešelju, ali da do danas nije dobio odgovor.

Prošle nedelje, Jelačićeva je izjavila da vlasti u Beogradu nisu Tribunalu obelodanile "ko je izvor optužbe" da je Šešelj naručilac ubistva.

Na suđenju lideru Srpske radikalne stranke, juče nije bila pomenuta ova tema. Proces će biti nastavljen danas popodne.

Šešelj je u pritvoru Tribunala od 24. februara 2003. kada se dobrovoljno predao, pošto je optužen za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93.

Pozivajući se na anonimne izvore, beogradski mediji su minule sedmice objavili da je Šešelj iz haškog pritvora naručio ubistvo lidera Srpske narodne stranke Tomislava Nikolića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: