Dinkić i Dačić o "punom mandatu"

Vicepremijeri Mlađan Dinkić i Ivica Dačić smatraju da će trajanje Vlade zavisiti od toga koliko uspešno sprovodi ciljeve koje je postavila u interesu građana.

Izvor: Beta

Sreda, 07.07.2010.

15:50

Default images

"Urbana je legenda da je G17 plus odgovoran za to što prethodne Vlade nisu sastavile kraj mandata", rekao je Dinkić.

Dinkić je rekao da je prethodna Vlada pala kada se tadašnji premijer Vojislav Koštunica sukobio sa koalicionim partnerima oko pitanja evropskih integracija i odbrane Kosova, dok je mandat Vlade pre toga skraćen jer je donet novi Ustav.

"Što se tiče Vlade na čijem je čelu bio Zoran Živković, u to vreme G17 nije imao poslanike i nije mogao biti odgovoran", rekao je Dinkić.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da, ukoliko Vlada želi da ostvari pun mandat, mora da poboljša unutrašnju koordinaciju svih stranaka.

Dačić je rekao da je za mnoge analitičare najveći uspeh Vlade to što je uopšte trajala dve godine ali je izrazio očekivanje da, kako ekonomska kriza bude prolazila, više neće biti samo priče o zaustavljanju negativnih trendova već i o poboljšanju ekonomskih i socijalnih parametara.

Govoreći o saradnji sa Haškim tribunalom, Dačić je rekao da je Srbija suštinski a ne samo deklarativno opredeljena da se ta saradnja okonča ali da ne može da govori o roku u kojem bi to moglo da se dogodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: