Demantovano hapšenje Pletnjeva

Ruski dirigent Mihail Pletnjev nije uhapšen na Tajlandu zbog pedofilije, saopšteno je u pismu organizatorima "Ohridskog leta" koje Pletnjev treba da otvori.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2010.

14:41

Default images

U demantiju koji je poslao Fond Mihail Pletnjev navodi se da je reč o grešci i da je za silovanje optužen Tajlanđanin kojem je dirigent i pijanista iznajmio kuću.

Ranije danas, policijski izvori iz Tajlanda rekli su Frans presu da je Pletnjev u ponedeljak uhapšen u toj zemlji zbog silovanja 14-godišnjeg dečaka iz Pataje.

Demanti je uputila potpredsednica Fonda Milka Kresoja, koja je upravu Ohridskog leta obavestila da je ambasada Rusije u Tajlandu potvrdila da Pletnjev nije uhapšen i da će učestvovati na najvećoj kulturnoj manifestaciji u Makedoniji.

Pletnjev je u telefonskoj izjavi agenciji Asošijeted pred rekao da je reč o "nesporazumu", kao i da nema nameru da napusti Tajland i da i dalje živi u Pataji.

Pletnjev je osnovao Ruski nacionalni orkestar nakon što se sprijateljio sa tadašnjim sovjetskim predsednikom Mihailom Gorbačovom.

Osvojio je nagradu Gremi 2005. godine za aranžman za "Pepeljugu" Sergeja Prokofjeva. U Bangkoku je nastupao kao gostujući dirigent sa Simfonijskim orkestrom. Vlasnik je restorana i nekoliko firmi u Tajlandu, uključujući i jedan badminton klub.

Ohridsko leto počinje 12. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: