RTS: Za sada osam kandidata

Danas ističe konkurs za mesto generalnog direktora RTS-a. Do sada je stiglo osam prijava, kaže generalni sekretar UO RTS-a Stanislav Veljković.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.06.2010.

17:51

Default images

“Danas je poslednji dan za konkurisanje, što znači da postoji mogućnost da neko podnese prijavu putem pošte večeras u 18.55“, rekao je Veljković Tanjugu.

On je objasnio da će se zbog toga sačekati još nekoliko dana kako bi stigle sve prijave.

Veljković je podsetio da je slična situacija bila i pre četiri godine, kad je nekoliko ljudi prijavu poslalo poslednjeg dana poštom koje su stigle dva, tri dana kasnije.

“Ovo nije produženje roka“, ukazao je on navodeći da se konačan spisak može očekivati u petak, 18. juna.

Prema njegovim rečima, dalja procedura podrazumeva da se, nakon pristizanja svih prijava, one otvaraju, umnožavaju u dovoljan broj primeraka i šalju svim članovima Upravnog odbora.

“Upravni odbor ima rok od 15 dana da donese odluku, što znači da se već i pre 3. jula, kada sadašnjem generalnom direktoru ističe mandat može očekivati izbor novog direktora“, zaključio je Veljković.

Uslovi konkursa predviđaju da je kandidat državljanin Srbije, da ima visoku stručnu spremu ili da je istaknuti novinar, medijski stručnjak i menadžer koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u radio-televizijskim kućama od nacionalnog značaja.

Kandidat mora da ima najmanje 10 godina radnog iskustva, znanje jednog svetskog jezika i organizacione i novinarske sposobnosti dokazane u medijskom poslovanju i vođenju velikih medijskih sistema.

Prilikom konkurisanja za izbor generalnog direktora svaki kandidat je dužan da uz prijavu priloži program rada i razvoja RTS-a za period naimenovanja sa razradom po godinama, piše u uslovima konkursa.

Mandat generalnog direktora traje četiri godine, a jedno lice može biti imenovano na tu funkciju najviše dva puta uzastopno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: